Medicul Astărăstoae, achitat după 8 ani: A fost un orgoliu al DNA să demonstreze că ei sunt Dumnezeu pe pământ!

Medicul Vasile Astărăstoae - interviu la Antena 3
Medicul Vasile Astărăstoae - interviu la Antena 3

Fostul rector al UMF Iași, medicul Vasile Astărăstoae,  a oferit un interviu pentru Antena 3, după 8 ani de procese în urma cărora a fost achitat de judecători.

'Dintr-o dată nu a mai apărut niciun dosar după ce m-am retras din Colegiul Medicilor. Cred că a fost un orgoliu al DNA. Dacă eram doborât la primul dosar și eram o epavă, cred că nu se mai întâmpla nimic. A fost un orgoliu al DNA de a demonstra că ei sunt puternici, iar eu sunt nimic. Faptul că am continuat să particip la viața socială, am ținut conferințe peste tot, la orgoliul lor că sunt Dumnezeu pe pământ au vrut cu tot dinadinsul să fiu condamnat. Nu s-a întâmplat acest lucru! Sunt un om credincios și îmi exprim credința creștină în public, peste tot! Fac această mărturisire!' a spus medicul Vasile Astărăstoae.

'Le-au distrus viața!'

'De fapt, aici a fost voința Lui Dumnezeu. Pe de o parte, să înțeleg prin ce trece un om în inchisoare.  Pe de altă parte, să văd puterea Lui Dumnezeu, care își pune mâna deasupra mea și mă salvează dintr-o situație care părea fără ieșire! Vă spun sincer, nu mă mai așteptam la această sentință a Curții de Apel, să fiu achitat! (...) Am avut o mare mâhnire, dar nu pentru mine. Când s-a făcut acest dosar, eu eram deja afirmat profesional, am suportat mult mai ușor. Dar, au fost alții, mă gândesc la ei, oameni care erau în afirmare profesională. Le-au distrus viața! Au fost puși sub oprobiul public, au fost marginalizați, le-au pus etichetă. Dați pe Google și vedeți acolo cum sunt făcuți ca infractori, corupții de la UMF etc. S-au îmbolnăvit! Li s-a schimbat viața, personalitatea!' a spus medicul Vasile Astărăstoae.

'L-am iertat pe Emilian Eva!'

'Voi milita în continuare, atât cât mă lasă sănătatea, pentru a schimba această mentalitate de ură, care domină societatea românească. Fiecare este fanatic, spălat pe creier și nu înțelege că pe ură și pe frică nu se poate construi nimic, ci pe dragoste și iubire! (...) L-am iertat pe Emilian Eva! Mi-a fost student! El a fost o imagine scoasă în față. Au fost alții în spatele lui! El știa carte, dar aacceptat să facă compromisuri. Nu făcea de la sine putere acest lucru! Eu nu generalizez cu privire la DNA. Mulți mi-au fost studenți și care nu fac aceste compromisuri! La DNA central, o parte dintre ei, au fost promovați unii, care făceau aceste compromisuri! Emilian Eva nu a fost un student slab! L-am apreciat! ' a mai spus medicul Vasile Astărăstoae, la Antena 3. Amintim faptul că inculpaţii în dosarul trucării licitaţiei pentru platforma de eLearning a UMF Iaşi au fost achitaţi, după 9 ani de procese. În prima instanţă se luase decizia condamnării la închisoare pentru fapte de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel