Medicover cumpără Spitalul Pelican din Oradea

Enache Nadina / 17 mai 2018 / 10:49 Salveaza PDF Comentarii
Spitalul Pelican
Descriere foto: Spitalul Pelican

Medicover. Tranzacția este evaluată la 23 milioane euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii aproape 3 ani din domeniul serviciilor medicale.

Medicover. Tranzacția,  una dintre cele mai mari, după achiziția Regina Maria de către Mid Europa Partners în august 2015, cu 100 milioane de euro.

Prin această colaborare, Medicover va deține 80 la sută dintre acțiuni, și va oferi pacienților acces la cele mai bune servicii medicale, tranzacția necesitând  aprobarea Consilului Concureței.

Medicover a intrat în România preluând Synevo, astăzi cel mai mare operator de servicii medicale de laborator din România, cu 86 de centre de recoltare analize la nivel național, o rețea de 16 laboratoare și un centru regional de analize în București.

Spitalul are o suprafață de peste 4.000 metri pătrați, distribuiți pe 4 nivele, fiind astăzi spitalul privat cu cel mai mare număr de internări din țară. Spitalul dispune de 40 de cabinete medicale și include rețeaua de farmacii Vitamina și Via Sana.

Spitalul Pelican operează o unitate cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare. Fondat în 1992 de o echipă de medici chirurgi, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României. Compania se află într-un proces de extindere prin construcția unei noi facilități cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați care va aduce un plus de circa 100 de paturi și o unitate dedicată cercetării.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27