Medicii se revoltă după decizia ÎCCJ care interzice donațiile

Medicii din sistemul de stat nu mai pot primi de la pacienţi plăţi suplimentare, donaţii sau alte mici atenţii, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a devenit obligatorie odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Cum magistrații au considerat că medicii fac parte din categoria funcționarilor publici, rezultă că aceștia nu au dreptul să încaseze donaţii.

Vezi aici detalii: Plicul cu bani la medic, interzis. De ce poți fi acuzat

Încadrarea în categoria funcţionarilor publici îi nemulţumeşte însă pe medici, care invocă tocmai legea ce le reglementează profesia şi prevede că nu sunt funcţionari. Cadrele medicale vorbesc chiar de discriminare.

”Să vă dau un exemplu: să spunem că medicul X prestează nişte servicii medicale într-o clinică privată, servicii medicale care sunt integral decontate de către Casă. Care e diferenţa dintre acest medic şi un medic care lucrează într-un spital de stat? Normele deontologice sunt aceleaşi, iar sursa din care cei doi medici îşi primesc salariul este aceeaşi”, a reacționat Mircea Savu, medic specialist în radioterapie.

Chiar dacă reglementările îi nemulţumesc, medicii spun că adevărata problemă este reprezentată de salariile prea mici din sistemul public.

”Ne plângem că fug medicii, că nu îşi văd de treabă, că asistenta de serviciu ... bun. Ar trebui fidelizaţi într-un fel şi este foarte limpede că ar trebui finalizaţi prin retribuţii ceva mai bune", a adăugat Mircea Savu, conform digi24.ro.

Citește și: Sondaj: Cum veți proceda după ce ÎCCJ a interzis atențiile acordate medicilor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel