Medicii recomandă WC-ul turcesc. Ce să faci dacă ai baie europeană

Mergem la toaletă greșit. Și asta încă de la crearea WC-ului modern. Poziția pe care o avem pe WC este incorectă susțin cercetătorii. Cea corectă, anatomică, este cea de pe WC-ul turcesc. 

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au arătat într-un studiu că poziția ghemuit este poziția cea mai bună pentru a merge la toaletă. Rezultatele studiului sunt susținute și de tratatele de gastroenterologie. Henry L. Bockus scrie: „Poziția ideală este ghemuit, cu picioarele flexate înspre abdomen. Astfel, capacitatea cavității abdominale este diminuată și se pune presiune pe zona intra-abdominală, ceea ce ajută procesul”.

Totul depinde de mușchiul puborectal. Acesta acționează asemenea unei praștii asupra rectului și menține continența. Atunci când ne așezam pe toaletă, se eliberează doar parțial. Dar în poziție de ghemuit, eliberarea este totală, ceea ce ușurează procesul.

Ghemuirea este mai sănătoasă Stilul nostru de viață s-a înrăutățit de când am adoptat WC-ul modern. Există tot mai multe cazuri de constipare, hemoroizi, apendicită. Cercetătorii spun că poziția în care stăm pe WC a avut o influență asupra acestora, alături de o dietă săracă în fibre. Vă prezentăm un clip video explicativ:  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel