Medicii germani: Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire. Ar putea rămâne cu sechele

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Medicii din Germania au declarat că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, prezintă semne de otrăvire.

După ce medicii ruși de la spitalul de urgenţă nr.1 din Omsk au afirmat că Aleksei Navalnîi nu a fost otrăvit, medicii germani de la Spitalul Charité din Berlin au constatat faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire, transmite Agerpres, citând  AFP.

Reprezentanții spitalului în care este tratat acum Navalnîi au afirmat că substanţa găsită în corpul acestuia nu este deocamdată cunoscută şi că pacientului i s-a administrat atropină. Totodată, aceștia au declarat că politicianul poate avea sechele pe termen lung.

Sechelele în particular asupra sistemului nervos nu pot fi excluse în acest stadiu, se menţionează într-un comunicat al spitalului berlinez. Potrivit medicilor, starea lui Aleksei Navalnîi rămâne a fi gravă. Totuși, nu există un pericol acut pentru viaţa lui.

Amintim că Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul a fost internat la spital, aflat în comă, plasat la reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar. Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei "otrăviri intenţionate", "cu ceva amestecat în ceaiul" pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion. Totuși, medicii ruși au declarat că Navalnîi nu a fost otrăvit. Ulterior, politicianul a fost transportat la un spital din Germania. Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania a anunţat că Aleksei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, pusă la dispoziţie de statul german, în Spitalul Charité din Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel