Medicii de familie NU participă la greva CMR

doctors desk
doctors desk

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) sunt surprinse de o parte a comunicatului Colegiul Medicilor din România (CMR), cu privire la protestele medicilor. 

Un comunicat semnat de președinta FNPMF, Doina Mihăilă, și de președinta SNMF, Rodica Tănăsescu, clarifică poziția medicilor cu privire la protestele anunțate, vineri, de CMR.

"Susținem CMR, dar nu putem accepta decizii fără să fim consultați"

"Susţinem în general acţiunile CMR, ca organism al tuturor medicilor din România, dar nu putem accepta decizii ale Coaliţiei, decizii care fac referire la medicii de familie, fără a fi consultaţi. În acelaşi timp, menţionăm că suntem angajatori, NU salariaţi şi nu putem avea acţiuni pur sindicale, urmând a decide împreună căile prin care vom acţiona pentru realizarea aceste solicitări ale tuturor medicilor", se precizează în comunicatul FNPMF și SNFM.

Măsuri extreme

Adaugă că "în şedinţa Consiliului Naţional al CMR nu a fost nicidecum vorba şi nu s-a discutat de 'anularea contractelor medicilor de familie cu casele de asigurări'. Aceste măsuri extreme, de nesemnare sau de denunţare/reziliere a contractelor noastre au fost folosite de medicii de familie în situaţii limită, când toate căile de comunicare şi toate argumentele nu au mai folosit la nimic. În acest moment NU este vorba de aşa ceva şi speram să ne rezolvăm problemele specifice pe calea firească a dialogului, a negocierilor, a argumentelor. Asemenea decizii extreme sunt întotdeauna atent gândite de organizaţiile noastre, după consultări serioase cu toate asociaţiile şi patronatele afiliate. Insistăm asupra faptului că acţiunile care ne privesc trebuie să fie hotărâte împreună cu noi".

O simplă neînțelegere

Concluzinează că "este vorba probabil de o neînţelegere, căci medicii de familie, profesionişti şi manageri ai cabinetelor lor, nu s-au exprimat în favoarea rezilierii contractelor cu casele de asigurări, măsură extremă la care sperăm să nu mai fim nevoiţi vreodată să ajungem"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel