Medicii de familie, decizie după blocada consultațiilor

Medicii de familie au protestat, vineri, fata de conditiile din contractul cadru propus de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si nu au fost eliberate retete compensate si gratuite, iar consultatiile au fost reprogramate.

Protestul a continuat si luni si cei mai multi medici de familie au ales să urmeze recomandările SNMF și FNPMF de a nu elibera documente în relația cu casa de asigurări. Dovadă stă numărul foarte redus de rețete eliberate în aceste zile, după cum se observă și în datele comunicate de CNAS. O medie de 6,6 rețete pe zi, în condițiile în care medicii de familie eliberează aproximativ o rețetă pe consultație, este mai putin de o treime din media zilnică. 
 
De mâine, 5 aprilie, cabinetele de medicina familiei își vor relua integral activitatea în contract cu casa de asigurări.        
 
În ciuda protestelor medicilor din ultimele 2 săptămâni, Societatea Nationala de Medicina Familliei atrage atenția că nu a fost invitat la dialog la dialog.
 
"Solicităm ferm ieșirea decidenților din dialogul surzilor. Dorim să îi întâlnim în cel mai scurt timp pe cei cu drept de decizie pentru aceste probleme grave ale asistenței medicale primare. Protestul nostru va continua sub alte forme, pe care le vom anunța în perioada următoare", anunță SNFM printr-un comunicat de presă.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel