Medicii de familie: CNAS va trebui să se gândească la medicul electronic, pentru că din ce în ce mai mulți sunt tentați să plece din țară

medici familie date
medici familie date

În timp ce CNAS anunță tot felul de sisteme informatice, inclusiv rețete electronice, cu coduri de bare, medicii de familie, din ce în ce mai nemulțumiți de contractul cu Casa protestează în masă și se gândesc la alternativa de a pleca din țară. Amenință reprezentanții Casei că vor fi nevoiți să se gândească și la medici de familie electronici dacă situația mai continuă în acest fel.

„Noul contract defavorizează atât pacineții, cât și medicii. Nu vom reuși să supraviețuim niciunul dintre noi”, a declarat pentru De Ce News dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie. „În loc să simplifice lucrurile, prin sistemul electronic se complică. Sistemele informatice ale CNAS s-au dovedit de multe ori ineficiente. Nu recunosc asigurații. Și în plus presupun costuri din ce în ce mai ridicate, care sunt aruncate în cârca medicilor de familie. După ce am acceptat folosirea rețetelor de la Imprimeria Națională, de patru ori mai scumpe decât cele normale, care se consideră sigure, acum implementăm rețete electronice cu coduri de bare. Alți bani, altă distracție”, a explicar dr. Doina Mihăilă.

Citește și:

Este oficial: Medicii de familie au început „Operațiunea Exodul“. Din aprilie, nu se mai compensează medicamentele

PROTEST EXTREM: toţi cei 11.820 MEDICI DE FAMILIE vor depune actele pentru PLECAREA ÎN STRĂINĂTATE

Medicii de familie, prima victorie împotriva contractelor abuzive impuse de Casele de Asigurări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel