Medicii de familie cer SĂ CADĂ CAPETE: ''Se încalcă legea !"

Organizaţiile reprezentative ale medicilor de familie din România, SNMF şi FNPMF cer demiterea celor responsabili de proasta funcţionare a sistemului informatic de carduri de sănătate. Reprezentanţii organizaţiilor nu mai vor să lucreze offline, în condiţiile în care medicii riscă imputarea reţetelor prescrise.

Solicităm demiterea celor responsabili de dezastrul informatic din sistemul de sănătate!

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), organizații reprezentative ale medicilor de familie din România, în numele celor pe care îi reprezintă, acuză CNAS de lipsă totală de transparență și iresponsabilitate în asigurarea sănătății pacienților, prin proasta gestionare a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate din Romania, dar și a modului greoi în care se desfășoară prescripția medicamentelor în România! Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate de câțiva ani încoace și s-a acutizat în ultimele zile nu mai poate fi tolerat!

Conform Legii sănătății, Art. 270, (1) Atribuţiile CNAS sunt următoarele:
b) elaborează, implementează şi gestionează procedurile şi formularele unitare, avizate de Ministerul Sănătăţii Publice, pentru administrarea sistemului de asigurări sociale de sănătate;(...) k) asigură organizarea sistemului informatic şi informaţional unic integrat pentru înregistrarea asiguraţilor şi pentru gestionarea şi administrarea fondului. 
 
[citeste si]
 
Considerăm că în acest moment, CNAS încalcă această lege!" se arată în comunicatul comun al Societăţii Naționale de Medicina Familiei (SNMF) și Federației Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).
 
Sume imputate medicilor
 
Nu mai acceptăm să ne asumăm riscul de a lucra offline când sistemele nu funcționează, deoarece riscăm imputarea unor sume impresionante. Serviciile efectuate în afara prevederilor contractuale sunt imputabile medicilor, inclusiv costurile derivate din acestea (rețete, trimiteri). Pacienții noștri sunt cei care au cel mai mult de suferit de pe urma acestor grave disfuncționalități, iar noi suntem nevoiți să fim părtași la un atac la dreptul bolnavilor de a-și primi medicamentele de care au nevoie! Accesul le este îngrădit suplimentar la acestea din cauza unor protocoale adesea ridicole pentru a limita prescrierile. Medicii nu pot prescrie medicamente banale, pacienții sunt puși pe drumuri după scrisori medicale, listele de medicamente  au ajuns enciclopedii codificate, pline de restricții și piedici.
               
Solicităm tratarea cauzei si nu a efectului acestor anomalii, demiterea celor responsabili, cercetarea modului în care a fost conceput și achiziționat Sistemul informatic, pedepsirea vinovaților și găsirea unei soluții de urgență pentru funcționarea sistemului de sănătate la parametri optimi," se arată în acelaşi comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel