Medicii de familie ACUZĂ CNAS. Parchetul a deschis dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 (PJS3) a deschis dosar penal după ce medicii de familie acuză CNAS. Iată care este motivul.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 (PJS3) Bucureşti fac cercetări după ce au primit o plângere formulată de o organizaţie patronală judeţeană a medicilor de familie cu acuzaţiile de zădărnicirea combaterii bolilor, transmite unitatea de parchet.

De ce acuză medicii de familie CNAS-ul

Medicii de familie acuză că în mod repetat, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar fi refuzat validarea consultaţiilor medicale realizate fără a fi fost semnate cu cardul de sănătate, deşi în starea de urgenţă este posibil acest lucru. Practic, consultaţiile pot fi făcute offline (fără validarea cardului) pentru a preveni răspândirea coronavirsului.

Ce se arată în comunicatul emis de Parchet

„De asemenea, prin intermediul proiectului de act normativ referitor la reglementările privind desfăşurarea consultaţiilor medicale la distanţă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar urma să reglementeze această metodă doar pentru consultaţiile pacienţilor care suferă de afecţiuni respiratorii, în condiţiile în care o persoană care nu prezintă încă simptomele specifice COVID-19 ar putea fi purtătoare de virus.

Astfel ar fi creată posibilitatea răspândirii noului coronavirus prin intermediul cardurilor de sănătate, pe de o parte, şi al persoanelor asimptomatice, pe de altă parte, în condiţiile în care cei mai mulţi medici de familie nu ar fi dotaţi cu echipament de protecţie împotriva infectării cu acest virus", se arată într-un comunicat al Parchetului, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel