Medicii bolnavi de COVID-19 pot continua să lucreze. Unde a fost luată această decizie

Medicii bolnavi de COVID-19 pot continua să lucreze. Unde a fost luată această decizie / Foto: Pexels
Medicii bolnavi de COVID-19 pot continua să lucreze. Unde a fost luată această decizie / Foto: Pexels

Medicii bolnavi de Covid-19 pot continua să lucreze. Află în articol unde a fost luată această decizie.

Franța le va permite lucrătorilor din domeniul sănătății care sunt infectați cu coronavirus, dar care au simptome puține sau deloc, să continue să trateze pacienții, mai degrabă decât să se autoizoleze, scrie AP News. Este o măsură extraordinară care are ca scop atenuarea penuriei de personal din spitale cauzate de o explozie fără precedent a cazurilor de coronavirus.

Scutirea specială de la regulile de carantină din Franța care este aplicată în spitale, case de îngrijire pentru bătrâni, cabinete medicale și alte servicii de sănătate esențiale mărturisește presiunea tot mai mare asupra sistemului medical francez prin varianta Omicron, care se răspândește rapid.

Este un risc calculat, cu posibilitatea ca lucrătorii din domeniul sănătății cu COVID-19 să-și infecteze colegii și pacienții. Totuși, guvernul argumentează că este nevoie ca serviciile esențiale să fie menținute în funcțiune. În afara celor din sectorul de sănătate, regulile de carantină din Franța impun cel puțin cinci zile de autoizolare pentru cei complet vaccinați care sunt testați pozitiv. Pentru cei nevaccinați, autoizolare este de cel puțin șapte zile.

Omicron provoacă îngrijorare și în alte țări

Guvernele au avertizat că regulile de izolare creează lipsuri de personal într-o serie de sectoare, deoarece varianta Omicron provoacă creșteri ale infecțiilor în multe țări. În unele locuri, carantinele au fost scurtate, inclusiv în Franța, pentru a aduce lucrătorii înapoi la posturile lor. Dar, în Europa, Franța pare să fie singura disponibilă să permită ca personalul medical să lucreze în timp ce este infectat.

Există studii care susțin că varianta Omicron provoacă o boală mai puțin severă, dar potopul de infecții trimite în continuare un număr tot mai mare de oameni la spitale, punând acele instituții sub presiune, mai ales atunci când lucrătorii medicali lipsesc. Autoritățile spitalelor franceze au spus că noua măsură îi va ajuta să astupe golurile de personal.

„Dacă sistemul devine foarte tensionat și 50% din personalul nostru este pozitiv, cu atât mai puțin simptomatic va veni la lucru, deoarece pacienții vor trebui în continuare îngrijiți”, a spus dr. Marc Leone, de la Spitalul Nord din Marsilia.

Noile reguli au fost detaliate într-un mesaj de alertă al Ministerului Sănătății care a fost adresat duminică spitalelor, instituțiilor de îngrijire și autorităților sanitare. Modificările sunt implementate în această săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel