Medici de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași, urmăriți penal după ce au refuzat internarea unei femei însărcinate, iar bebelușul a murit

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Doi dintre medicii de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași sunt urmăriți penal într-un dosar de malpraxis. 

Doi medici ginecologi sunt cercetați penal pentru că ar fi refuzat să interneze o gravidă de 34 de ani, care acuza contracții puternice. Pentru că nu i s-a acordat ajutor la timp, femeia, însărcinată în 37 de săptămâni, a născut un bebeluș mort, scrie ProTv.ro. Fetiţa pe care a născut-o fără suflare era un copil aşteptat şi dorit de mai bine de 7 ani spune, cu lacrimi în ochi, femeia.

“La 36 de săptămâni m-am prezentat pentru controlul lunar, iar acolo doamna doctor a depistat poziția cordonului, era pe canalul de naștere înaintea fătului. Fătul punea presiune cu umărul pe cordon. Doamna doctor era de gardă, dar nu a vrut, nu şi-a dat acordul pentru internare şi pentru operaţie. Am plecat acasă. Mi-au zis să revin peste o săptămână, când deja era prea târziu, fata a decedat.”, a povestit Manuela Leahu, mama bebeluşului născut mort.

Cum se apără medicii

“Nu avea niciun motiv de internare, la necropsie nu s-au găsit elemente care să spună că a avut o problemă de cordon de placentă sau a avut o malformaţie. (...) Nu avea niciun fel de contracţii, nu avea membrane rupte, era din Iaşi şi nu avea nicio indicaţie de internare. Noi suntem în situaţie de Covid, nu avem locuri, suntem o maternitate suprasolicitată. Mama are acuzaţii de malpraxis, adică medicii nu au rezolvat, monitorizat corespunzător sarcina.”, a declarat profesor dr. Mircea Onofriescu, şef secţie Obstretică şi Ginecologie Maternitatea Cuza Voda Iaşi

Femeia a depus plângere la poliție și la Colegiul Medicilor. Acum, mai multe anchete pentru malpraxis sunt în plină desfășurare. Doi medici, unul dintre ei fiind cel care a urmărit sarcina, au fost duşi la audieri. Oamenii legii au efectuat și mai multe percheziții în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel