Medici belgieni: Toți răniții de la Colectiv s-au infectat în spitalele din România

Medicii din Spitalul Militar din Belgia susțin că toți cei opt pacienți răniți în incendiul din Coelctiv care au fost transferați în unitatea medicală de la Bruxelles sunt infectați cu bacterii intraspitalicești în România.

Răniții au fost aduși la Bruxelles pe 7 noimebrie, după ce au fost tratați aproximativ zece zile în spitalele din România.

Cei opt pacienți care au ajuns la Bruxelles cu infecții intraspitalicești provin de la Spitalul Militar Central Carol Davila din București, conform romanialibera.ro.

În urmă cu câteva zile, un medic de la Spitalul de Arși a explicat că problema bacteriilor intraspitalicești este una serioasă în România, sugerând că trei dintre pacienții din Colectiv internați în această unitate medicală și-au pierdut viața din cauza acestor infecții.

"La noi, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare. Oamenii mor pentru că acești germeni intraspitalicești sunt foarte agresivi și rezistenți. Iar bacteriile devin imune pentru că, în spitale se folosesc în exces antibiotice", a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel