Medicamentele de la Spitalul Pantelimon, tot sub cheie

Medicul Elena Voicu, de la Spitalul "Sfântul Pantelimon" a susţinut, sâmbătă, că dulapul cu medicamente din secţia Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare este în continuare închis, deşi o comisie internă analizează situaţia privind medicamentele care ar fi fost ţinute sub cheie la această secţie şi date cu prioritate pacienţilor tineri, scrie news.ro

UPDATE: În urma acuzațiilor ce au circulat în media, reprezentanți ai Ministerului Sănătății s-au prezentat la Spitalul Pantelimon și au deschis dulapul cu pricina.

Redăm în continuare mesajul Ministerului Sănătății:

În urma unei vizite efectuate la Spitalul Sf. Pantelimon, Ministerul Sănătății certifică faptul că dulapul care conține medicamentele incluse în AP-ATI este deschis. 

Interesul pacientului este prioritatea în orice situație. Ancheta internă a spitalului, precum și cea a Corpului de Control vor proba dacă au existat deficiențe în administrarea stocului.

"Eu şi cu asistentele de tură suntem martore că, în continuare, dulapul cu medicamente de pe programul AP/ATI este încuiat cu o cheie care nu se ştie unde este. Suspendarea şefei de secţie şi a asistentei şefe nu a rezolvat absolut nimic. Pe mine mă interesa să rezolvăm această situaţie, ca oricare medic să aibă acces la medicaţia oricărui pacient", a declarat dr. Elena Voicu la Digi 24.

Medicul a mai susţinut că a fost de gardă şi în noaptea incendiului de la Clubul Colectiv, când s-a confruntat cu aceeaşi situaţie.

"În acea noapte, dulapul era închis cu cheia, iar ea (şefa secţiei ATI - n.r.) suna de acasă şi nu a fost prezentă, pot să vă spun că toţi şefii de secţie de la toate specialităţile au venit la spital în acea noapte şi s-au implicat, toate specialităţile minus o singură specialitate importantă care este, practic, inima spitalului", a declarat dr. Elena Voicu.

Medicul Elena Voicu a precizat că a întocmit un proces-verbal împreună cu asistentele, în care a scris că, sâmbătă, dulapul cu medicamente pentru secţia ATI este, în continuare, închis.

[citete si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel