Medicamente compensate. Sorina Pintea a făcut anunţul

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, propune ca lista medicamentelor compensate să fie actualizată trimestrial. 

Lista de medicamente compensate de care beneficiază asiguraţii pe bază de prescripţie medicală şi a celor acordate în cadrul programelor naţionale de sănătate ar trebui actualizată trimestrial, propune Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. 

Ministerul Sănătăţii a organizat joi o şedinţă publică de dezbatere a proiectului de HG privind modificarea şi completarea anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate. 

"Noi avem un Ordin - 861, care spune că această listă a compensatelor se actualizează cel puţin o dată pe an. Noi am făcut-o anul trecut de mai multe ori, anul acesta deja urmează a doua oară, dar atât pentru noi, cât şi pentru producători e important să avem o predictibilitate şi atunci vom stabili nişte termene clare - o dată pe trimestru să actualizăm această listă. (...) În momentul actualizării să avem gata şi protocoalele, astfel încât medicamentul să ajungă cât mai repede la pacient", a declarat Pintea. 

Referitor la proiectul de HG care a fost dezbătut, ea a menţionat că deja se lucrează la protocoalele terapeutice. 

"Noi am convocat comisiile de specialitate şi deja se lucrează, astfel încât să scurtăm acest timp (între aprobarea HG şi apariţia protocoalelor terapeutice - n.r.). Încercăm ca pacientul să aibă acces cât mai repede la medicamentele pe care noi le promovăm acum, prin această hotărâre de Guvern", a spus ministrul Sănătăţii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel