Medic: Fraților, facem de gardă pentru cazuri de urgență, nu vrem să scoatem porcăriile din voi. Lăsați-ne mai liniștiți pe final de an!

friptură porc PEXELS
friptură porc PEXELS

Medicul Paul Ichim are o recomandare de sărbători pentru oamenii care mănâncă în exces.

Mulți români au ținut post, iar acum, din prima zi a Crăciunului, au început să mănânce în exces. Dar atenție! Puteți ajunge la spital. Trebuie să mâncăm echilibrat, cu atât mai mult dacă o lună am mâncat doar vegan. 

Medicul Paul Ichim vine cu o recomandare pentru oamenii care mănâncă peste măsură de sărbători.

„Sfatul medicului de garda in sarbatoarea Craciunului suna cam asa. Daca tot v-ati dat crestini si ati tinut post, nu treceti brusc de la fructe de padure, la fructe de mare si mai ales fructe de cotet. Fructele de mare pot avea reactii digestive ciudate, iar excesul de fructe de cotet dupa ce ati mancat doar vegan, poate fi profund daunator.

Fratilor, facem de garda pentru cazuri de urgenta, nu vrem sa scoatem porcariile din voi. Sa stiti ca si noi (destul de multi) venim dupa un an tembel, cu lipsuri, cu scandaluri, cu munca la greu, nu prea suntem incantati sa numaram "cojile" de la guitatori ce s-au blocat prin... mate. Apropos, nici cu licorile alea alcoolice, nu va imprieteniti agresiv, pot cauza.... diverse neplaceri.

Bucurati-va dar cu limite! Hai ca-i frumos pe afara, intra bine si o plimbare dupa masa. Lasati-ne si pe noi mai linistiti pe final de an”, a transmis medicul din Galați.

VEZI ȘI: Dr. Anca Hâncu, trucuri salată de boeuf: Vă rog din suflet: Nu mai procedați așa!

Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun. Dar cum o preparăm astfel încât să nu ne punem sănătatea în pericol?

„Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin.

La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", arată dr. Anca Hâncu într-un interviu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel