Medic, despre moartea lui Gyuri Pascu: "Nu e nicio culpă medicală“

Profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, diabetolog la Institutul Naţional de Diabetologie, e de părere că un EKG făcut de medicul de pe ambulanţă ar fi putut arăta normal, fără a preveni evenimentul cardiac care a urmat.

 
 
"Pacientul cu diabet are o particularitate. Nervii săi fiind afectaţi, nu simte tulburările de tip ischemic la fel ca şi ceilalţi. Infarctul se poate instala fără durere. Din punctul meu de vedere, nu e nicio culpă medicală. Doctorul de pe ambulanţă, găsindu-i un ritm cardiac normal, a procedat corect. Nu cred că electrocardiograful i-ar fi spus foarte multe. Ioan Gyuri Pascu era un pacient cu diabet zaharat de tip 2, plinuţ, poate nu foarte conştiincios. Evenimentele cardiace sunt duble la pacienţii diabetici faţă de cei care nu au diabet", a declarat diabetologul pentru Adevărul.
 
După moartea artistului a urmat un val de anchete deoarece a fost pusă la îndoială intervenția de urgență. În urma unui control al Ministerului Sănătăţii s-a stabilit că medicul care a ajuns la faţa locului cu prima ambulanţă aparţinând Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov ar fi tratat superficial cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel