Medic de la Spitalul Marie Curie, ultimele declarații privind copiii internați

Șefa secției de Nefrologie de la Spitalul ”Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, a declarat marți, că în acest moment în unitatea medicală sunt internați șase copii la secția de Nefrologie și alți patru la Terapie intensivă. Vestea bună este că doi dintre micuții de la Nefrologie vor fi externați în cursul zilei de marți, aflându-se într-o stare net ameliorată, potrivit medicului. 

”Vorbim de o boală gravă, dar cu gravități diferite în funcție de situația fiecărui pacient în parte. Această boală este de obicei îngrijită atât pe secția de Nefrologie, cât și la Terapie intensivă. În momentul de față sunt șase copii la Nefrologie și patru la Terapie intensivă. Nu toți copiii care fac sindrom hemolitic-uremic au nevoie de dializă sau de mijloace de resuscitare. Doi dintre copiii de la Nefrologie vor fi azi externați. Vor pleca acasă cu o situație net ameliorată. Ei nu au necesitat dializă. Ceilalți patru de la nefrologie au în continuare nevoie de dializă peritoneală. Acești copii au o evoluție foarte bună. Ei au început să își reaia treptat funcția renală”, a declarat Mihaela Bălgrădean, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Institutul Național de Sănătate Publică, conform B1 TV.

De asemenea, medicul a explicat că ceilalți copii aflați sub dializă se simt mai bine și că este foarte greu să se descopere cauza exactă a acestei boli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel