Medic de la Spitalul de Arși, mărturii șocante: "La noi, toți bolnavii sunt spălați într-o singură cadă"

Cătălin Tolontan face dezvăluiri cutremurătoare pe blogul său. Sunt declarațiile unui medic de la Spitalul de Arși care spune clar că oamenii mor pe capete, cu zile, în lipsa condițiilor decente de tratare. 

Medicul de la Spitalul de Arși, care a operat timp de 17 ani mari arși, i-a spus, jurnalistului Cătălin Tolontan că "mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare". Medicul, căruia i-a fost păstrat anonimatul, a subliniat că oamenii cu arsuri grave nu mor așa în lumea civilizată. 

Medicul a precizat că exista bacteria piocianic înainte de tragedia din Club Colectiv la Spitalul de Arși, unde oamenii au murit pe capete ani de zile. El a subliniat că bacteriile apar aproximativ în ziua a cincea și că unii dintre arșii din Colectiv, care au murit, puteau fi transportați în străinătate. "Ar fi fost timp. Intubați, ei puteau fi transportați", a spus medicul. 

[citeste si]

"Oamenii mor pentru că acești germeni intraspitalicești sînt foarte agresivi și rezistenți. Iar bacteriile devin imune pentru că, în spitale, se folosesc în exces antibiotice. Dar asta e altă discuție. Revenind, piocianicul este rezistent la orice antibiotic, mai puțin la colistin. Numai că dacă folosești colistin în exces atragi insuficiența renală", a spus medicul de la Spitalul de Arși. El a mai precizat că oamenii pot intra oriunde în contact cu germenii: "Noi nu sîntem, nici la terapie intensivă și nici pe secții, un spital de arși adecvat. Deși sîntem singurii medici specializați din țară. Restul spitalelor dacă au cîteva cazuri pe an, la Militar sînt cîteva zeci, noi avem sute de mari arși în fiecare an". 

"La noi, toți bolnavii sînt spălați într-o singură cadă"

Întrebat ce ar însemna condiții normale de tratate a arșilor, medicul a răspuns: "Fiecare bolnav ar trebui izolat. Circuitele de acces, la fel. Aerul lui trebuie supravegheat. La noi, toți bolnavii sînt spălați într-o singură cadă. Se dezinfectează cada, e adevărat, dar întrebați-i pe șefii spitalului dacă e suficient! Germenii selectați în spital sînt extrem de rezistenți". Medicul a spus că nu există niciun spital în România în care să fie condiții pentru arși, însă a precizat că există doar unitatea modernă de la "Floreasca", în care sau investit bani mulți, a fost inaugurată, dar nu este folosită. Motivul ar fi că nu a fost pregătit personalul.

Mai mult, medicul de la Spitalul de Arși a spus că nu li s-au făcut analize amănunțite arșilor din Colectiv decât dimineața. El a precizat că nu există un protocol național pentru marile arsuri și cei arși sunt tratați diferit de la un spital la altul. 

Oficialii de la Spitalul de Arși nu au ascuns aceste lucruri spuse de medicul lor și au transmis oficial către sursa citată că e posibil ca unii dintre cei care au murit în spital în urma incendiului din Club Colectiv să fi murit din cauza unor infecții. Contaminarea cu germeni intraspitalicești e mult mai mare decât ceea ce există pe hârtie și la deces nu este declarată, fiind trecut doar șocul septic. 

Vezi aici interviul complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel