EXCLUSIV  Medic, CONDAMNAT pentru MALPRAXIS. Puternic semnal de alarmă

Un medic din Gorj și o asistentă de la secția ORL a spitalului de urgență din Târgu-Jiu au fost condamnați pentru malpraxis. 

Înaintea intervenției chirurgicale, ei i-au administrat antibiotic, fără să fie testată, unei minore de 17 ani, care a murit în urma șocului anafilactic. Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au considerat că medicul ORL Carmen Braia se face vinovată de moartea pacientei și au condamnat-o la 3 ani de închisoare cu suspendare. Și asistenta Mariana Luminița Ionicioiu a primit o pedeapsă de 1 ani și 5 luni, tot cu suspendare. Ambele au dispus administrarea unui antibiotic minorei Raluca Tulic, fără să-i testeze reacția la tratament, iar după câteva doze administrate, fata de 17 ani a murit în urma șocului anafilactic.

Minora era la spitalul din Târgu Jiu pentru a se opera de amigdalită.

În baza sentinței, care nu este definitivă, medicul nu mai poate profesa 3 ani după condamnare. Judecătorii au mai dispus ca părinții fetei să primească 400.000 de euro daune morale. 

Jurnalistul Val Vîlcu subliniază că ”Salariile ar trebui corelate cu nivelul despăgubirilor. Oameni cu o astfel de răspundere, trebuie să aibă și salarii pe măsură. În al doilea rând, este încă un semnal de alarmă asupra legii malpraxisului, a modului în care e reglementat și care nu acoperă aceste despăgubiri. Nu acoperă daunele morale și, ca urmare, medicul degeaba a plătit asigurarea de malpraxis”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel