Medic celebru: Mulți procedează greșit pe Facebook. Vă rog mult să vă gândiți bine la un lucru

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

„Mulți procedează greșit pe Facebook”, susține medicul Vasi Rădulescu, explicând afirmația sa. 

„Vă rog mult să vă gândiți bine la un lucru. Când v-ați făcut cont de Facebook, ați vrut fie să vă conectați strict cu prietenii și rudele din viața reală, pentru a vă fi mai ușor să vorbiți, să schimbați poze, fie să aveți mai mulți prieteni sau urmăritori pe care nici măcar nu-i știți. Facebook vă permite să controlați ambele puncte - dacă e doar prima parte, orice postare poate fi setată să ajungă la audiența potrivită și să nu fie publică niciodată; dacă e a doua parte, postările vor fi publice pentru oricine.

Să zicem că alegeți să fie publice. Bun. Atunci vă asumați și niște lucruri. Dacă tot trimiteți cereri de prietenie spre oameni pe care nu-i știți în viața reală, acceptați oameni pe care nu i-ați întâlnit niciodată, vă activați și opțiunea de follow, începeți să postați public, e bine să știți că e în sarcina voastră să produceți ceva de valoare. Nu poze cu voi, nu poze cu fundul vostru, nu poze cu mâncare, nu texte furate, nu fake news, nu articole aiurea, ci valoare. Valoarea poate fi poezie, umor, educație, critică argumentată, fotografie, ilustrație, poveste, etc. Dar să fie muncit, să treacă prin niște filtre, să aducă ceva bun în viețile celor din audiențe.

Mulți procedează greșit pe Facebook.

Există un mecanism de validare, like-ul și share-ul aduc satisfacție, se știe asta. E tentant să ai prieteni și urmăritori, să vezi numere tot mai mari, să dai add și accept, că tot e facil să faci asta. Dar aici lucrurile se transformă. Dacă părăsești utilizarea doar în scop privat cu cei dragi, trecând spre expunerea publică, nu poți acționa de parcă ai tot un cont cu familia ta și prietenii tăi. Primești responsabilități și nu ai scuze, că tu ai ales să te expui. Altfel rămâi la 75 friends și e perfect așa. Dar acum se poartă 4977, cu fix același comportament de postări sau, peste acel comportament, niște statusuri care nu zic nimic, nu au nicio valoare.

Gândiți-vă bine la asta de fiecare dată când postați.

„Băi, am 2500 de prieteni, probabil o postare e văzută de 300 dintre ei, dar pe 280 nu-i știu, cred că nu e ok să pun zilnic șapte poze cu mine și să dau share la horoscop". Când pui zilnic șapte poze cu tine, e despre tine, nu despre acei oameni. Nu le oferi nimic de calitate, ci mai degrabă îi iriți. Le arăți că deții narcisism, că nu-ți pasă de ei, că ai ales expunerea publică, dar nu faci nimic să-ți asumi asta. Nu zice nimeni să postezi zilnic de 27 de ori, dar fă-ți o introspecție. Întreabă-te: ce le ofer bun oamenilor? Ce valoare le aduc? Ce știu să fac bine și pot cultiva?

Ajungi să postezi muncit, filtrat, asumat, oferind ceva de care unii poate au nevoie. Poate schimbi ceva în ei. E valabil dacă vrei să faci cât mai mulți urmăritori sau să ai o listă pestriță de prieteni, în care cei mai mulți sunt virtuali. Tu alegi. Dar ulterior oferă valoare pentru ceilalți. Nu distribui orice articol fake news, nu pune orice tâmpenie, nu promova leacuri fără dovezi, nu rostogoli conspirații, nu pune poze cu tine în zece ipostaze, nu posta lucruri care fie fac rău, fie n-au nimic util în miezul lor.

Gândește-te la asta și, te rog, vezi cum procedezi”, a scris medicul și scriitorul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel