MediaSind cere demiterea directorului de la Radio Oltenia - Craiova

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - filiala Radio România condamnă abuzurile directorului Studioului Teritorial Craiova din Societatea Română de Radiodifuziune, Alexandru Mogoşeanu, împotriva angajaţilor instituţiei şi consideră că desele încălcări ale legii impun demiterea de urgenţă a conducerii studioului local, conform unui comunicat remis, luni, Agerpres.

"Stilul dictatorial în care acesta înţelege să conducă una dintre cele mai prestigioase instituţii locale de media, abuzurile şi încălcările drepturilor angajaţilor acestei staţii trebuie să înceteze. Din cauza lipsei de respect şi a lipsei de profesionalism de care dă dovadă managerul instituţiei, angajaţii Radio Oltenia - Craiova nu şi-au încasat zilele trecute salariile la data prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă din SRR. Desele încălcări ale legii în Radio Oltenia impun demiterea de urgenţă a conducerii studioului local", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului susţin că zilele trecute managerul a produs instituţiei grave prejudicii de imagine în urma organizării unui concurs de angajare pentru mai multe posturi de reporter. 

"Potrivit Contestaţiei depuse de către candidata Luiza Gheorghiţă Paraschivu, jurnalist cu peste 15 ani de experienţă în presă şi membru MediaSind, directorul Alexandru Mogoşeanu, în calitate de preşedinte al comisiei de concurs, a pus nişte întrebări care nu aveau legătură cu modul de organizare a unui concurs într-o instituţie de media. Totodată, în sesizarea membrului nostru de sindicat se arată că preşedintele comisiei a avut o atitudine zeflemitoare şi umilitoare la adresa candidatei", se mai spune în comunicat.

Având în vedere aceste abuzuri incompatibile cu funcţia de manager într-o instituţie publică de media, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala Radio România solicită preşedintelui - director general Georgică Severin şi membrilor Consiliului de Administraţie demiterea urgentă din funcţie a directorului studioului local al SRR, Radio Oltenia- Craiova, Alexandru Mogoşeanu şi sancţionarea acestuia pentru prejudiciile produse angajaţilor şi imaginii instituţiei. De asemenea, MediaSind- Radio România solicită admiterea de către SRR a contestaţiei depuse de membrul nostru de sindicat şi prezentarea de scuze publice tuturor candidaţilor care au fost umiliţi de directorul Radio Oltenia-Craiova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel