Medalie de argint şi medalie de bronz pentru echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2015

Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

Cele două echipe care au reprezentat România la a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie - 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint şi o medalie de bronz.

Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui). Medalia de bronz a fost obţinută de echipa în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa) şi Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Timişoara).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline - biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel