Meci de fotbal între deţinuţi şi elevi. "Se pot depăşi prejudecăţi"

Echipa de fotbal a deţinuţilor din Penitenciarul Giurgiu a întâlnit miercuri, pe terenul de sport al Şcolii nr. 5 din municipiu, echipa de fotbal a elevilor de la Liceul "Nicolae Cartojan" din oraş, în cadrul proiectului "Sportul nu are graniţe", iniţiat de conducerea penitenciarului pentru reintegrarea socială a deţinuţilor.

"Un număr de nouă deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu au participat miercuri la un proiect intitulat 'Sportul nu are graniţe', activitate prin care se urmăreşte dezvoltarea personală şi reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. Astfel, echipa de fotbal a deţinuţilor din Penitenciarul Giurgiu, formată din nouă deţinuţi, şi echipa de fotbal a Liceului Teoretic 'Nicolae Cartojan' din Giurgiu s-au întâlnit pe terenul de sport al Şcolii nr. 5 din oraş, în urma partidei disputate scorul fiind de şase la cinci în favoarea liceenilor.

Ineditul acestei competiţii sportive îl reprezintă nu neapărat meciul de fotbal desfăşurat între elevii de liceu şi deţinuţii custodiaţi de penitenciar, cât posibilitatea de a demonstra că se pot depăşi prejudecăţi şi consolida relaţii de respect, disciplină şi fair-play, impuse de competiţiile sportive", a declarat directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghişor.

Ea spune că prin organizarea activităţilor de acest gen se urmăreşte menţinerea unui tonus fizic şi psihic corespunzător în rândul deţinuţilor, cultivarea spiritului de echipă, precum şi dezvoltarea conduitei care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială a persoanelor private de libertate.

La competiţia sportivă au participat reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Giurgiu, ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu, elevi de la şcoala generală numărul 5 şi reprezentanţi ai Sectorului Reintegrare Socială din Penitenciarul Giurgiu. Conducerea Penitenciarului spune că astfel de acţiuni având ca scop reintegrarea socială vor continua şi săptămâna viitoare, când deţinuţi tineri vor participa alături de liceeni la un seminar dedicat prevenirii delincvenţei juvenile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel