EXCLUSIV  MCV. Raportul despre Bulgaria

Tudor Curtifan / 25 ian 2017 / 22:23 Salveaza PDF Comentarii
justitie raport MCV
justitie raport MCV

Bulgaria a înregistrat progrese în îndeplinirea reformelor, dar se află totuși într-un stadiu incipient, arată raportul MCV care mai aduce și alte recomandări Sofiei.

Documentul punctează că, în stadiul actual, nu se poate totuși concluziona îndeplinirea în mod satisfăcător a condiționalităților prevăzute de MCV.

În ce privește calendarul de încheiere a MCV, acesta 'depinde de rapiditatea cu care autoritățile bulgare vor fi capabile să adopte măsurile restante identificate într-un mod ireversibil, într-un mod care nu pune sub semnul întrebării progresele de până acum', a subliniat Frans Timmermans.

În comparație, României i s-au oferit premise pentru încheierea acestui proces important în timpul mandatului actualei Comisii, în conformitate cu obiectivul stabilit de președintele (Jean-Claude) Juncker.

Raportul evidențiază că Bulgaria a înregistrat progrese semnificative în implementarea strategiei de reformare a sistemului judiciar, însă punerea în aplicare a strategiei naționale anticorupție rămâne încă într-un stadiu incipient.

Noul guvern de la Sofia va trebui să impulsioneze reforma pentru a asigura rezultate ireversibile, subliniază documentul.

Rapoartele MCV privind România elaborate în 2014, 2015 și 2016 au evidențiat o tendință pozitivă și un bilanț care indicau progrese importante.

România prezintă un bilanț solid al instituțiilor judiciare și un impuls puternic imprimat de guvernele succesive pentru a consolida măsurile de prevenire a corupției.

În comparație cu Bulgaria, raportul MCV pentru România este mai pozitiv, lăsând să se înțeleagă că lupta anticorupție din România se află într-un stadiu mai avansat decât în țara vecină. Totodată, România are o șansă mai mare în ridicarea MCV-ului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27