EXCLUSIV  McDonald’s, PLÂNGERE pentru o notă internă despre români și romi. NOI informații de culise

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) a anunțat că a depus o plângere penală împotriva companiei Mc Donald's din Spania. Motivul? Apariția unei note interne prin care se cerea angajaților să nu servească românii şi romii.

"Zilele trecute un angajat a dezvăluit un document în care conducerea le cere angajaților să nu îi servească pe români şi țigani, din cauza tot mai deselor înșelătorii ale acestora. În această circulară se mai spune că de mai multe ori aceștia au încercat să îi înșele pe vânzători cu bacnote false, iar când aceștia le spun că nu au să le dea restul sau că nu îi servesc, devin agresivi. Li se mai recomandă angajaților să cheme poliția ori de câte ori situația o cere", afirmă Federația într-un comunicat de presă.

În acest context, FADERE a cerut explicații companiei. Contactat de redactorii DC News, Daniel Țecu, președintele FADERE, a făcut următoarele precizări: "A fost un ziarist cel care ne-a anunţat, ulterior am găsit anunţul pe reţelele de socializare. I-am întrebat dacă este adevărat. Ei ne-au spus că nu ne pot nici confirma, nici infirma, însă vor deschide o anchetă internă. Apoi le-am spus să comunice oficial dacă aceasta este opinia lor la nivel de conducere a Spaniei de a nu-i servi pe români şi pe ţigani. Cel puţin la nivel declarativ, au spus că nu". 

Acesta le-a spus să transmită o declaraţie, „pentru că ar fi cel mai normal aşa". „Aceasta a fost discuţia pe care am avut-o în cursul zilei de ieri", a precizat reprezentantul FADERE.

„În alte ocazii când am făcut plângere penală, am cerut bani sau am cerut ca persoana sau instituţia să-şi ceară scuze public. În acest caz, la primul nivel, pentru că trebuia să acţionăm imediat, deoarece apăruse pe toate reţelele de socializare, am depus plângerea fără să cerem ceva anume. Dar în discuţia pe care am avut-o cu avocaţii, probabil, în următoarele ore, zile, vom completa. Părerea mea, în acest moment, este că îi voi cere companiei să-şi ceară scuze în faţa comunităţii româneşti", a mai declarat, pentru DC News, Daniel Ţecu.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel