McDonald's face o schimbare majoră

McDonald's ia în calcul reducerea, în următorii ani, a utilizării antibioticelor în cazul puilor pe care îi servește în toată lumea, informează AFP.

Începând din 2018, vom începe să punem în aplicare o nouă politică privind utilizarea antibioticelor în cazul puilor de crescătorie de pe toate piețele din lume, a anunțat compania într-un comunicat.

Începând de anul trecut, McDonald's nu mai servește pui de găină tratați cu antibiotice în restaurantele sale din Statele Unite. Planul anunțat de grupul american de restaurante la nivel mondial este însă mai puțin ambițios decât cel aplicat în SUA, deoarece se referă numai la antibioticele considerate critice de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru sănătatea umană.

McDonald's nu va mai servi pui de găină expuși la astfel de antibiotice începând din 2018 în Brazilia, Canada, Japonia și Coreea de Sud și de la sfârșitul anului 2019 în Europa, Rusia și Australia. De la începutul anului 2027 măsura se va aplica și în China.

[citeste si]

Creșterea intensivă a păsărilor și înmulțirea bolilor i-a determinat pe fermieri să utilizeze din ce în ce mai intens antibiotice pentru a evita contaminarea cu microbi care pot provoca pagube însemnate în cadrul fermelor. Această utilizare intensivă a dus însă la dezvoltarea unei rezistențe a unor microbi la antibiotice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel