Mazăre, două noi dosare la DNA. ”Nu mai semnez niciun document în primărie”

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, joi, că în urmă cu câteva zile a aflat că este cercetat în alte două noi dosare penale de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) Constanța, ceea ce l-a determinat să nu mai semneze niciun document legat de primărie și să nu mai inițieze proiecte de hotărâre în Consiliul Local Municipal.

"Așadar și prin urmare, nu mai vorbesc cu niciun investitor, nu mai semnez niciun document în primărie, nu mai inițiez nicio hotărâre de Consiliul Local, că aș sta în continuu cu avocații. (...) Mai vreau și eu puțin timp liber", a menționat Mazăre, explicând că este cercetat în două noi dosare penale, unul cu privire la vânzarea în 2002 a unui teren și altul în care primarul și consilierii locali sunt acuzați de luare de mită privind contractul derulat de municipalitate cu firma de salubrizare.

"Eu nu sunt un tip fricos, dar, spre exemplu, acum trei zile am aflat că mai am două dosare la DNA Constanța, unul pentru un teren vândut în 2002 de către Consiliul Local. Un nene avea un garaj amplasat ilegal pe terenul respectiv, garajul a fost demolat și terenul a fost pus la vânzare prin licitație, l-a câștigat doctorul Bileca. Acum 12 ani. Drept pentru care am dosar penal acum. Altul decât ăla cu terenul de acum 10 ani", a afirmat Mazăre cu privire la unul dintre dosarele în care este cercetat penal.

Referitor la cel de-al doilea dosar penal, primarul Constanței a spus că, în acest caz, atât el, cât și întreg Consiliu Local Municipal sunt acuzați de luare de mită.

"Mai am un dosar în care spune că anul trecut când și eu și toți consilierii am votat creșterea taxei de gunoi diferențiat, am luat șpagă. Am votat creșterea taxei de gunoi diferențiat, în funcție de veniturile populație, pentru că noi, Constanța, stăteam cu taxa de gunoi de departe cea mai mică din România, ea fiind subvenționată. (...) Și, suntem acuzați că firma de gunoi, având în vedere că am crescut taxa, a încasat mai mulți bani și ne-a dat nouă șpagă din banii ăștia, mie și întregului Consiliu Local. (...) Problema e, însă, că firma de gunoi a încasat aceeași bani, că ea a participat la o licitație. Subvenția pe care o punem noi este mai mică, dar firma încasează aceeași bani. Dacă încasa 10 lei pentru o tonă de gunoi, din ăștia 10 lei adunați de la populație noi încasam 3 trei, 7 lei subvenționam. Acum noi încasăm 6 lei, 4 lei subvenționăm, dar firma de gunoi încasează tot 10 lei. Dar, nu contează, este o plângere ... între ghilimele făcută de un nene", a precizat Radu Mazăre, înaintea începerii unei ședințe a Consiliului Local Municipal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel