EXCLUSIV  Mazăre, condamnat definitiv. Laura Vicol: Poate scăpa de închisoare!

Laura-Vicol
Laura-Vicol

Cunoscuta avocată Laura Vicol a declarat, pentru DC News, că Radu Mazăre ar putea scăpa momentan de pușcărie dacă sesizarea depusă la Avocatul Poporului va fi soluționată favorabil.

"Dacă se va proceda cu completele de trei judecători similar cu modul în care s-a procedat cu cele de cinci, adică dacă se ajunge la concluzia că și acestea au fost constituite nelegal, atunci Radu Mazăre și ceilalți ar putea solicita rejudecarea procesului. Pe de altă parte, ce fel de judecată a fost în acest caz? Adică Borcea a fost achitat la instanța de fond și apoi a primit cinci ani cu executare? Există la CEDO cazul Mischie versus România în care se arată că nu poți condamna un om în apel, achitat anterior pe fond doar prin reinterpretarea probelor. Parchetul trebuie să vină cu probe noi. La completul lui Ionuț Matei, cred mai mult ca sigur că s-a mers pe reinterpretare de probe. 

În opinia mea, și completele de trei judecărori de la Curtea Supremă sunt la fel de nelegal constituite ca și cele de cinci. De asemenea, există și o acțiune la Avocatul Poporului în acest sens", a spus Laura Vicol pentru DC News.

Decizie defintivă 

Radu Mazăre, Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu au fost condamnați definitiv de Curtea Supremă la nouă respectiv, câte cinci de închisoare cu excutare. În primă instanță, Radu Mazăre primise patru ani cu suspendare, iar Cristi Borcea fusese achitat.  

VEZI ȘI:

Dragoș Săvulescu, dispariție după condamnarea primită. Unde a fugit

Mazăre, condamnare. Autoritățile, măsuri pentru arestarea lui


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel