Mătuşa liderului nord-coreean, personaj cheie al puterii de la Phenian, bolnavă

kim-kyong-hui
kim-kyong-hui

  Mătuşa tânărului lider al Coreei de Nord, una dintre figurile cheie ale puterii de la Phenian, este bolnavă şi ar fi fost spitalizată în Singapore, relatează presa sud-coreeană.

   Zvonurile cu privire la starea de sănătate a rudei liderului nord-coreean, în vârstă de 66 de ani, au fost alimentate de absenţa sa, marţi, de la o şedinţă extraordinară a Parlamentului. Surse guvernamentale de la Seul și surse diplomatice de la Beijing susțin că sora fostului lider Kim Jong-Il, decedat în decembrie, primește îngrijiri medicale într-un spital din Singapore. Din cele mai recente fotografii cu aceasta se observă că este slăbită. Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de relațiile cu Phenianul a refuzat să comenteze aceste informaţii.

   Kim Kyong-Hui este considerată de experţii pe probleme nord-coreene drept una dintre cele mai importante figuri din cercul puterii. Alături de soţul său, Jang Song-Thaek, ea a avut un rol foarte important pe lângă nepotul său la ascensiunea acestuia la putere, după moartea lui Kim Jong-Il, în decembrie 2011.

    Jang Song-Thaek este vicepreşedinte al puternicei Comisii naţionale de apărare și acţionează ca numărul doi în Coreea de Nord. Se pare că ar fi, împreună cu soția sa, adevăratul centru al puterii din statul comunist.

Fiind una dintre cele mai închise ţări de pe planetă, experţii pe probleme legate de Coreea de Nord se folosesc de mici indicii pentru a încerca să decripteze ce se întâmplă acolo, statul desfăşurând un program nuclear.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel