Cei care fac mizerie pe stradă, în Pitești, puși de Poliție să măture

Sursa foto: incomod-media.ro
Sursa foto: incomod-media.ro

Poliţiştii locali din Pitești sunt cu ochii pe cei care fac mizerie în special în zona centrală a orașului, în parcuri și locuri de joacă.

În urma acțiunilor întreprinse, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, scrie incomod-media.ro. Cele mai multe amenzi au fost date celor care au aruncat coji de semințe și chiștoace pe domeniul public. De asemenea, opt persoane au fost puse să strângă mizeria cu mături şi făraşe "înmânate" de polițiști.

"Facem precizarea că aspectele de mai sus se sancţionează cu amendă cu valori cuprinse între 100 lei şi 200 lei, conform H.C.L. 197/2017. Pe această cale, facem apel la simţul civic al cetăţenilor municipiului Piteşti, cu îndemnul de a păstra şi de a menţine, împreună, un oraş curat şi civilizat!", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti Bogdan Aristănţoiu.

Potrivit legii „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice.

Premii pentru cei care trimit poze cu oameni care aruncă gunoaie pe domeniul public

Și alte localități recurg la tot felul de metode pentru a păstra curățenia în spațiile publice. De pildă, Primăria Soveja din județul Vrancea. Primarul oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public. Autoritățile locale sunt nemulțumite de faptul că au investit într-un sistem de colectare a deșeurilor, dar unii localnici aruncă gunoiul pe domeniul public.

"Acțiunile de igienizare, ajutorul dat, dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor. Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja, potrivit Mediafax.

Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel