Matteo Salvini, Liga Nordului: Societatea şi cultura italiene, ameninţate de islam

Cultura şi societatea italiene riscă să fie distruse de islam, a declarat liderul partidului de extremă dreapta Liga Nordului, Matteo Salvin.

Cultura şi societatea italiene riscă să fie distruse de islam, a declarat liderul partidului de extremă dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, un aliat al fostului premier Silvio Berlusconi, angajându-se să oprească 'invazia' migranţilor, transmite marţi Reuters.

Comentariile lui Salvini au survenit după ce un membru marcant al formaţiunii sale, Attilio Fontana, a declanşat un val de critici prin declaraţia sa că 'rasa albă' din Italia ar putea fi 'distrusă' dacă nu vor fi luate măsuri mai dure de stopare a migraţiei, provenită mai ales din Africa. Attilio Fontana este favorit la funcţia de preşedinte al Lombardiei la scrutinul regional ce va avea loc la 4 martie, simultan cu alegerile legislative naţionale, în care imigraţia a devenit o temă majoră de campanie.

Confruntat cu un val de condamnări pentru comentariile sale de la postul local Radio Padania, Fontana a declarat ulterior că a fost o 'scăpare' din partea lui. Fontana a primit însă un sprijin rapid din partea liderului formaţiunii sale, Matteo Salvini, a cărui popularitate a crescut puternic în ultimii ani datorită poziţiei lui antiimigraţie.

Musulmanii, o minoritate redusă în Italia

'Suntem sub atac. Cultura, societatea, tradiţiile şi modul nostru de viaţă sunt în pericol', a declarat Salvini. 'Culoarea pielii cuiva nu are nimic de-a face cu asta, dar riscul este real. Secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, are câştig de cauză', a adăugat liderul Ligii Nordului.

Mai mult de 600.000 de migranţi au sosit în Italia în ultimii patru ani, după ce au traversat Mediterana pentru a scăpa de războaie şi sărăcie. Musulmanii reprezintă totuşi doar o minoritate redusă în Italia, unde religia majoritară este catolicismul.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28