Lovitură pentru Nadal, revenit în circuit după un an de pauză. Wilander i-a anunțat sfârșitul carierei după ultima accidentare

FOTO: captura video  YouTube @ Tennis Legends
FOTO: captura video YouTube @ Tennis Legends

Mats Wilander a dat o veste tristă iubitorilor de tenis, în privința lui Rafael Nadal, revenit în circuit, după un an de pauză.

După un an de pauză, din cauza unei accidentări, Rafael Nadal a revenit în circuit la începutul acestui an, însă a fost nevoit să se retragă după numai trei meciuri disputate. Mai mult decât atât, ibericul și-a anunțat retragerea de la primul turneu de Grand Slam, Australian Open, are va începe săptămâna viitoare, din cauza unei ”microrupturi musculare”.

Mats Wilander, expertul Eurosport, și-a exprimat opinia cu privire la situația lui Rafael Nadal și susține că în ciuda eforturilor sportivului, ajuns la 37 de ani, problemele medicale ar putea să îi capăt carierei.

”Este o veste extrem de tristă. Evident că cel mai trist este pentru el, pentru că am văzut primele trei meciuri pe care le-a jucat la Brisbane. A arătat extrem de bine în primul meci împotriva lui Dominic Thiem. A arătat și mai bine în turul doi împotriva lui Jason Kubler. Și, apoi, având trei puncte de meci în turul al treilea împotriva lui Jordan Thompson, arăta grozav. El poate rata acele puncte de meci. Cu toții am făcut asta în cariera noastră. Cu cât îmbătrânești, cu atât pui mai multă presiune pe tine, dar cred că este într-un fel ca o trezire la realitate. Am fost treziți tot timpul de accidentările dure ale altora, dar accidentarea pe care o are acum... accidentările pe care le suferă și le-a suferit sunt atât de diferite de ale celorlalți jucători”, a explicat Mats Wilander, pentru Eurosport.

”A avut sezoane și sezoane”

Fostul jucător, deținătorul a șapte titluri de Grand Slam, susține că Nadal a mai avut fluctuații în evoluții, cu mai multe sezoane pe care le-a încheiat înainte de finalul acestora, tot din motive medicale, dar că este foarte posibil ca aceasta să fi fost ultima revenire în circuitul profesionist. 

”Îți dai seama că nu este vorba doar de glezna și genunchiul lui și de cea mai mare parte a mușchilor lui, ci și de mușchii mai mici din corpul său. Fie s-a antrenat atât de greu de-a lungul anilor, fie s-a străduit atât de mult încât s-a rupt. Și este atât de neobișnuit. Este nedrept pentru cineva ca Rafa Nadal, pentru că are spiritul pe care foarte puțini sportivi profesioniști l-au avut de-a lungul anilor și nimeni, cred, nu-i implică atât de emoțional pe oameni în tenisul lui sau în sportul pe care îl practică. Deci este un jucător care a avut sezoane și sezoane. Sezonul lui a durat foarte rar tot anul. Ne-am obișnuit ca el să se întoarcă și să facă lucruri non-umane, să se întoarcă din câte o accidentare din când în când și poate acum, la 37 de ani, poate aceasta este ultima oară când a putut să revină”, a concluzionat fostul jucător suedez.

Citește și: Rafael Nadal, forfait la Australian Open. ”Nu sunt pregătit să joc meciuri de cinci seturi la nivelul maxim”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel