Rafael Nadal, forfait la Australian Open. ”Nu sunt pregătit să joc meciuri de cinci seturi la nivelul maxim”

FOTO: captura video YouTube @TennisLegends
FOTO: captura video YouTube @TennisLegends

Rafael Nadal nu va participa la turneul de Grand Slam Australian Open, din motive medicale.

Spaniolul Rafael Nadal a anunţat că nu va participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului care va începe săptămâna viitoare, din cauza unei ”microrupturi musculare”, la mai puţin de o săptămână după ce a revenit în competiţii după o absenţă de un an din cauza unei accidentări, scrie AFP.

”În acest moment, nu sunt pregătit să joc meciuri de cinci seturi la nivelul maxim care se cere. Mă întorc în Spania pentru a discuta din nou cu echipa medicală, să urmez tratamentul indicat, să mă odihnesc”, a spus Nadal pe reţelele de socializare.



Vineri, Nadal, care a avut nevoie de o mică intervenţie medicală în timpul înfrângerii din sferturile de finală de la Brisbane (ATP), a descris după meci o durere musculară în zona unde a avut o accidentare contractată cu un an mai devreme.

Nadal, 37 de ani, care a revenit în competiţie, în Australia, după aproape un an de pauză din cauza unei accidentări, a fost nevoit să meargă la vestiar în timpul meciului cu Jordan Thompson pentru a primi îngrijiri, după ce a simţit dureri în partea superioară a coapsei stângi.

Australianul Thompson a câştigat cu 5-7, 7-6 (6), 6-3 într-un meci maraton de aproape trei ore și jumătate.

Rafael Nadal a suferit două operaţii la şold anul trecut. 

”Nu este la fel ca anul trecut pentru că în acel moment am simţit imediat ceva. Astăzi nu am simţit mare lucru, dar este într-o zonă apropiată de cea unde am suferit operaţia anul trecut. De aceea suntem un pic îngrijoraţi”, spunea vineri Nadal, conform Agerpres.

92 de titluri în peste 20 de ani de carieră

Rafael Nadal, intrat în circuitul profesionist în 2001, are în palmaresul său 92 de titluri, din care 22 sunt trofee de Grand Slam. Cele 14 titluri de la Roland Garros i-au adus ibericului numele de ”Rege al zgurii”. La US Open a obținut patru titluri, iar la Australian Open și Wimbledon, câte două trofee.

În 2022 a obținut ultimele două titluri de Grand Slam, la Australian Open și Roland Garros.

Citește și: Novak Djokovic, cel mai bun sportiv european al anului. Șapte trofee câștigate, din care 3 de Grand Slam, performanțe și recorduri greu de egalat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel