Matrix în Hawaii: Un satelit de cercetare NASA a creat un impresionant spectacol de lumini verzi

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Un real spectacol de lumini verzi, asemenea jocului de linii de cod din Matrix, a apărut pe cer deasupra Hawaii-ului. De vină a fost... NASA.

De curând a avut loc un eveniment ciudat deasupra cerului din Hawaii. S-au văzut lumini verzi coborând din ceruri. Efectul bizar, care amintește de ecranul din capodopera cinematografică The Matrix, nu reprezintă în niciun fel dovada că trăim într-o simulare.

Dezamăgire

Din păcate pentru fanii filmului lansat la finalul anilor 90, luminile erau generate de fapt de un satelit NASA care lua observații. Cu alte cuvinte, vinovatul este satelitul cunoscut drept ICESat-2, scrie Metro. Acronimul înseamnă Ice, Cloud, and land Elevation Satellite-2, care nu este cel mai bun nume din lumea acronimelor. Cu toate acestea, știința din spatele său pe care aparatul o folosește este destul de minunată. Poate proiecta 10.000 de impulsuri laser pe secundă, aproximativ 20 de trilioane de fotoni părăsind nava spațială. Aproximativ o duzină se întorc, dar acestea sunt suficiente pentru a măsura înălțimea plăcilor de gheață, a ghețarilor și a gheții marine în detalii deosebite.

Ce este ICESat-2

Lansată în 2018, misiunea ICESat-2 este, așa cum descrie NASA, de a compila o „măsurare cuprinzătoare a suprafeței Pământului” și de a mapa suprafața „în detalii tridimensionale cool”. Singurul său instrument de la bord este Advanced Topographic Laser Altimeter, la care agenția se referă ca ATLAS – și este acea mașină mitologică care se crede că a provocat efectul de „ploaie digitală” văzut din statul insular.

Dar ICESat-2 poate măsura și înălțimile pădurilor, lacurilor, zonelor urbane și acoperirea norilor. Și această parte a misiunii a fost punctul central al laserelor reperate deasupra Maunakea. ICESat-2 emite un laser la 532 de nanometri – acesta este capătul albastru al porțiunii verzi a luminii vizibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel