MATERNITATEA GIULEȘTI. Condamnări definitive

Cazul maternității Giulești a ajuns la final. Judecătorii de la Curtea de Apel București au dat sentințe definitive pentru cei vinovați. 

Asistenta Florentina Cârstea, din neglijența căreia s-ar fi întâmplat totul, pentru că a lipsit din maternitate, a primit doi ani și două luni de închisoare cu executare. Magistraţii au păstrat sentinţa din fond. Asistenta a ieșit pentru câteva minute din salon, timp în care maternitatea Giulești a fost cuprinsă de flăcări. Florentina Cârstea era singura asistentă de serviciu în acel moment în secția de terapie intensivă. Ea este acuzată de de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. 

Fostul manager al spitalului Bogdan Marinescu a primit șase luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea doi ani de închisoare cu suspendare. Pentru ei, a fost schimbată încadrarea. Ei sunt acuzați de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. 

Șase nou-născuți au murit în 16 august 2010. Trei nou-născuţi au murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, alți trei au murit la scurt timp, din cauza arsurilor. Cinci nou-născuți au suferit vătămări corporale grave.

Pe lângă condamnări, instanța a dispus daune morale și materiale care depășesc patru milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel