Măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite, anunță Comisia Europeană

Măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite, anunță Comisia Europeană / Foto: Pixabay
Măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite, anunță Comisia Europeană / Foto: Pixabay

Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru energie.

Măsurile de sprijin pentru energie nu vor fi prelungite, a anunțat luni Comisia Europeană (CE), transmite Agerpres. Acesta au fost introduse anul trecut și au fost destinate pentru a contracara impactul preţurilor crescute, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze, transmite Reuters.

Măsurile au contribuit la calmarea pieţelor de energie din Europa, a informat Comisia Europeană.

"Comisia Europeană confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză" - printre acestea aflându-se măsuri de reducere a cererii de energie electrică, plafoane de venituri pentru centralele electrice şi reguli de stabilire a preţurilor cu amănuntul, a precizat Bruxelles-ul.

Cu cât au scăzut prețurile la electricitate



Preţurile la electricitate au scăzut acum la mai puţin de 80 euro/MWh, în timp ce preţul gazelor s-a stabilizat, astfel încât majorarea preţurilor energiei electrice din 2022 este considerată "mai puţin probabilă să aibă loc în următoarea iarnă", susţine CE.

De asemenea, unele aspecte ale măsurilor de sprijin pentru preţurile la energie sunt incluse în propunerile Comisiei Europene pe termen mai lung de ajustări structurale ale pieţei de electricitate. Acele propuneri sunt menite să sporească utilizarea contractelor de energie cu preţ fix, să protejeze consumatorii de creşterile de preţ şi să accelereze tranziţia la energia regenerabilă, a precizat Comisia Europeană. 

Prețul energiei electrice a scăzut cu 75% în Finlanda. Investiția care a adus stabilitate și a soluționat criza energetică actuală

În timp ce unele națiuni europene încep producția de energie nucleară, altele, cum ar fi Germania, rămân sceptice cu privire la beneficiile acesteia. Începutul producției regulate de la un reactor nuclear finlandez mult întârziat a dus la scăderea prețurilor la electricitate în țară cu peste 75%, relatează RMX.

Centrala nucleară Olkiluoto 3 (OL3) a finalizat tranziția de la testare la producția obișnuită luna trecută pentru a deveni prima centrală nucleară nouă din Finlanda din ultimele patru decenii. Se preconizează că va produce până la 15% din cererea de energie electrică a țării.

Partea interesantă este că lansarea sa a avut un efect considerabil asupra prețurilor energiei din Finlanda, scăzând astfel prețul electricității în țară de la 245,98 EUR pe megawat-oră (MWh) în decembrie la 60,55 EUR pe MWh în Aprilie, o reducere de peste 75%, potrivit bursei fizice de energie electrică, Nord Pool. Citește continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel