Măsuri sporite de securitate pentru Papa Benedict, de Crăciun

Papa Benedict
Papa Benedict

Papa Benedict al XVI-lea a celebrat - vineri - slujba de Crăciun pe fondul unor măsuri de securitate întărite a doua zi după atentatele cu colete-capcană care au lovit ambasadele Elveţiei şi Chile în capitala italiană, informează Reuters.

Papa, care celebrează al şaselea Crăciun al potificatului său, a inaugurat ceremoniile aprinzând o lumânare la fereastra apartamentului său.

Apoi, suveranul potif a lansat un apel la pace în lume în predica sa rostită în faţa a circa 10.000 de credincioşi adunaţi în basilica San Pietro. Mari ecrane ale televiziunii fuseseră dispuse în Piaţa San Pietro, transmiţând ceremonia din interior, dar o ploaie torenţială a risipit asistenţa.

Poliţia şi-a întărit măsurile de securitate vineri, a doua zi după atentatele soldate cu un rănit în fiecare dintre cele două ambasade şi care au fost revendicate de anarhişti, informează Agerpres

Garda elveţiană era şi ea extrem de vigilentă mai ales în urma unor incidente care au avut loc doi ani la rând în cursul slujbei din ajunul Crăciunului, comise de aceeaşi femeie, Susana Maiolo. Anul trecut, această femeie - care suferă de probleme mentale - sărise peste o barieră în timp ce papa ieşea din basilică şi Benedict al XVI-lea a căzut în busculada care a urmat. În anul precedent, ea fusese interceptată înainte de a reuşi să-l atingă pe papă.

În ziua de Crăciun, Benedict al XVI-lea va oficia o slujbă. El urmează să dea din balconul basilicii San Pietro binecuvântarea "Urbi et Orbi" /oraşului şi lumii/ şi să ureze Crăciun fericit în peste 60 de limbi. Suveranul pontif va primi apoi 350 de persoane fără adăpost să ia masa în Vatican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel