Măsuri speciale pentru credincioși de Sfânta Maria. Vezi ce reguli trebuie respectate

De Sfânta Maria, credincioşii vor trebui să se închine la icoane de la distanţă.

Credincioșii care vor participa la slujbele şi procesiunile religioase organizate în zilele de 14 şi 15 august la Mănăstirea Hodoş - Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad - Gai, Mănăstirea Feredeu şi la Basilica Papală Maria Radna vor trebui să respecte o serie de măsuri, informează Agerpres.  

Acestea au fost decise, joi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a anunţat Prefectura Arad.

"Credincioşii se vor putea închina la icoane de la distanţă, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericeşti", se arată în decizia CJSU.

Totodată, pe tot parcursul slujbelor "este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, atât în interiorul clădirilor cât şi în spaţiile deschise".

Pe parcursul desfăşurării procesiunilor religioase, organizatorii vor trebui să asigure materiale de dezinfecţie şi de igienă personală. Totodată autoritățile interzic comercializarea produselor de orice natură în incinta și pe traseul lăcașurilor sus menționate. Interzisă este și distribuirea de hrană în sistem organizat.

La intrările în județ, precum şi pe traseele spre mănăstirile menționate, vor fi amplasate filtre formate din jandarmi și polițiști.

În fiecare an, aceste lăcaşuri de cult sunt vizitate de mii de credincioşi veniţi din toată ţara sau din străinătate, care participă la slujbele de Sfânta Maria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel