Măsuri dure antipoluare la Bruxelles

Andi Miron / 04 ian 2018 / 10:31 Salveaza PDF Comentarii

Bruxelles a început anul cu măsuri curajoase antipoluare. Mai exact, de la 1 ianuarie au intrat în vigoare restricții de circulație pentru vehiculele cu motoare diesel non-euro, înmatriculate înainte de 1 ianuarie 1992, și cele Euro 1, înmatriculate înainte de 1 ianuarie 1997. 

Vehiculele similare, pe benzină, vor mai putea circula doar până la 1 ianuarie 2019. Tot la acea dată vor fi interzise autoturismele cu motoare Euro 2, înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2001.

Toată regiunea este monitorizată, pentru ca mașinile să poată fi identificate ușor și aplicate sancțiunile. În următoarele 3 luni vor fi efectuate controale, însă vor fi aplicate doar avertismente. Astfel, proprietarii de mașini non-euro și Euro 1 diesel vor avea la dispoziție 9 luni în care să-și schimbe autovehiculele.

Legea prevede și o derogare pentru situații excepționale, un permis de acces fiind acordat pentru maximum 8 zile pe an, contra unei sume de 35 de euro pe zi. Vehiculele străinilor, turiști sau oameni de afaceri, vor trebui să fie înregistrate în sistem pentru a nu fi amendate, prin intermediul unui portal al autorităților, care va fi deschis începând cu iunie 2018. Amenda prevăzută pentru încălcarea acestei interdicții este de 350 de euro.

Măsurile antipoluare vor continua la Bruxelles. Începând cu anul 2020, vor fi interzise autoturismele (cu masa mai mică de 3,5 tone) diesel Euro 3, iar din 2022, cele Euro 4. Excepție fac vehiculele cu două roți, vehiculele de marfă și vehiculele istorice.

Belgia a anunțat încă din 2016 introducerea interdicțiilor pentru motoarele diesel vechi, ca măsură de reducere a poluării în regiunea capitalei.

Sursa: Profit.ro

[citeste si]
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27