Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Măsuri după proteste: Amendă RECORD pentru ciobani

Anca Murgoci / 15 dec 2015 / 19:09

Jandarmarie Capitalei a anunțat că a luat primele măsuri în urma protestului de astăzi al ciobanilor de la Parlament.

Vorbim de o amendă record pentru organizatorul acestui proces care s-a ales cu o amendă de 20.000 lei.

Iată comunicatul integral transmis de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București:

Pe timpul desfășurării acțiunii de protest, o parte dintre manifestanți a rupt cordonul de ordine publică, blocând căile de comunicație rutieră și reușind să pătrundă prin acte de violență în curtea Parlamentului României.

În urma forțării cordonului de ordine publică, unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenția medicală de specialitate.

Ca urmare a acestor acțiunii de protest organizate în zona Parcului Izvor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a luat măsura sancționării cu suma de 20 de mii de lei împotriva organizatorului, pentru nerespectarea locului și perimetrului destinat adunării publice și pentru neluarea măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natura să tulbure ordinea publică, conform art 26, alin 1, lit. b și c din Legea nr.60/ 1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

[citeste si]

De asemenea, au mai fost identificate și sancționate 6 persoane din grupul celor care au forțat cordonul de ordine publică, cu suma de 500 de lei fiecare, pentru instigarea și recurgerea la acțiuni violente, conform art. 26, alin 1. Lit e din Legea nr.60/ 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

În zilele următoare, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va continua identificarea tuturor celor care au încălcat prevederile legale și au pus în pericol siguranță celorlalți participanți la manifestarea publică.

Jandarmeria Capitalei asigură toți cetățenii că va adopta de fiecare dată o atitudine corectă, echidistantă și legală față de toate manifestările desfășurate în spațiul public, însă nu va tolera acțiuni care pun în pericol siguranța persoanelor, a bunurilor sau orice alte atitudini care pot aduce atingere legilor în vigoare.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22