"Master cheful" Tudor Constantinescu, reținut de DIICOT în scandalul caselor duble de marcat

"Master cheful" Tudor Constantinescu a fost reținută de DIICOT pentru 24 de ore. Procurorii arată cum "opera" vedeta PRO TV cu ajutorul unui soft ilegal de contabilitate și ce "rețetă" a aplicat pentru a păcăli fiscul.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus la data de 13.11.2015 punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: CONSTANTINESCU TUDOR MIHAI, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fraudă informatică în formă continuată, CARTAȘ MARIA MIHAELA, CUCONA CRISTIAN şi MOROȘAN MIHAIL, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în varianta aderării și sprijinirii, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la fraudă informatică în formă continuată.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 2008-2015 inculpatul CONSTANTINESCU TUDOR MIHAI a iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate prin societățile comerciale CHOCO ATENEU S.R.L., CHOCO MOSILOR S.R.L., COZA NOSTRA ART S.R.L., THEOBROMA CONSULT S.R.L., THEOPROD ART S.R.L., SC SOLUTIONS CENTER S.R.L., S.C. GLOBAL INTERCONSULT S.RL., S.C. GLOBAL INTERFOOD S.R.L., S.C. DESERT PROD S.R.L., S.C. DELICES CUISINE S.R.L., S.C. CCT INNOVATION S.R.L., S.C. MAESTRO PROD FOOD S.R.L. pe care le controla direct sau prin interpusi.

În acest scop, inculpatul a procurat de la inculpaţii CUCONA CRISTIAN si MOROȘAN MIHAIL un program informatic de contabilitate care permitea instalarea în casele de marcat şi care realiza o dubla evidență, una reală pentru vanzările realizate efectiv și una fictivă, pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.

De asemenea, s-a reţinut că în perioada 2008-2015 inculpata CARTAȘ MARIA MIHAELA, în calitate de contabil-şef în cadrul societăţilor mai sus menţionate a aderat la grupul infractional organizat pe care l-a sprijinit în baza aceleiasi rezolutii infractionale, prin colectarea sumelor de bani încasate din vânzările nedeclarate precum şi prin întocmirea evidentelor contabile în baza unor date nereale, modificate si falsificate privind vânzarile realizate la punctele de lucru ale societatilor menționate.

Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este în cuantum de 2 281 915 de lei (echivalentul a 512 036, 60 de euro).

Totodată, prin ordonanțele din data de 13.11.2015 s-a dispus față de inculpații PUFU AUR ROMEO CEZARIAN, NISTOR ALEXANDRU CRISTIAN, SAMSON MIHAI, PISMAC CRISTINA şi VESPE IULIA CARMEN luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.

În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate, în cauză dispunându-se și instituirea unor sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

În cauză se va solicita Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii mai sus menţionaţi.", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel