EXCLUSIV  Maşini cu volan pe dreapta, pericol pe şosele. Costin Tătuc, consilier siguranţă rutieră: Românul e tentat, pentru că sunt ieftine

Florin Răvdan / 31 aug 2019 / 23:39 Salveaza PDF Comentarii

Costin Tătuc, consilier în siguranţa rutieră, a vorbit în exclusivitate la DC NEWS despre importul masiv de maşini cu volan pe dreapta, din Marea Britanie în România, dar şi de posibilitatea de a reglementa limitarea circulaţiei acestora pe drumurile publice. 

"S-a discutat despre aceste maşini în mai multe foruri în care s-ar putea da o soluţie, dar lumea s-a lovit de acest principiu al nediscriminării. Sunt nişte încercări de a reglementa treaba asta, dar totul e de natură economică. Românul e tentat să îşi aducă astfel de maşini şi să le folosească aici atât timp cât ele sunt foarte ieftine.

Cu siguranţă că asiguratorii iau măsuri, dar sunt prevederi legale care nu le permit să crească asigurarea peste o anumită limită, care nu este chiar descurajantă. Ne tot învârtim şi ne lovim de prevederi legale naţionale şi internaţionale", a declarat Costin Tătuc la DC NEWS. 

Mai multe, în video: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26