EXCLUSIV  Mașini cu viteză în spatele Ambulanțelor. Titi Aur: E total anormal! Banda pe care nu are ce căuta Ambulanța

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Titi Aur atrage atenţia asupra unei probleme întâlnită mai ales în oraşele aglomerate, atunci când apare o ambulanţă în trafic. 

Titi Aur a explicat, pentru DC News, care sunt regulile care ar trebui respectate în trafic de către şoferii de ambulanţă sau de pompieri, dar şi de către ceilalţi participanţi la trafic. Acesta a arătat că o regulă simplă ar face ca situaţii de genul şoferilor care merg în urma ambulanţei pentru a nu mai sta în coloană ar dispărea şi, în plus, ambulanţele nu ar mai sta blocate în trafic, ajungând mai uşor la urgenţele pe care le au. 

"În primul rând plecăm de la educaţie. Şi când spun de educaţie mă refer în primul rând la şoferii de ambulanţă. Suntem singura ţară din lumea civilizată în care purtătorii de girofar, toţi, nu au niciun fel de pregătire specială. E total anormal.

Punctual, ambulanţa nu are ce căuta pe banda dinspre axul drumului. Acolo e foarte greu să-i faci loc şi, în plus, se trezesc unii că merg şi ei pe banda a doua sau a treia, când avem şosele cu 2-3 benzi, şi merg şi ei în spatele salvării. Salavarea ar trebui să meargă pe acolo pe unde merge în toată lumea civilizată, adică printre benzi. Şi vă spun de ce: pentru că două benzi când se deplasează pe şosea, între maşini există cel puţin un metru. Asta înseamnă că atunci când din spate vine salvarea, cei din stânga trebuie să se dea jumătate de metru la stânga, cei din dreapta se dau jumătate de metru în dreapta şi, automat, salvarea poate trece", a explicat Titi Aur.

Ce se întâmplă în Cehia

"Mai mult, când au auzit sirena şi vezi salvarea undeva în spate, toată lumea din faţă, cu 100-200 de metri înainte, ştie ce are de făcut: cei de pe banda 1 se dau sau nu puţin mai în dreapta, cei de pe banda doi se dau mai în dreapta, iar cei de pe banda trei se dau mai în stânga. Dacă sunt două benzi e clar: cei din stânga se dau mai în stânga, cei din dreapta, mai în dreapta. 

La cehi, de exemplu, când vine salvarea, toată lumea merge cu 10 la oră, în coloană, iar salvarea vine cu 100 km/h printre benzi, pentru că vezi cum se face culoarul câteva sute de metri în faţă. Iar atunci, pe un culoar de acest fel nici nu poate fi unul, sau trebuie să fii exagerat de nesimţit ca să vii tu, şofer, pe acel culoar făcut de ambulanţă, pentru a nu mai sta în coloană. Şi, totodată, ar fi sancţionabil, putând fi întrebat ce căuta să circule printre benzi", a afirmat Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel