Maşina lui Gheorghe Dincă, modificată pentru răpiri. Titi Aur: Nu e nevoie să fii expert. A fost premeditare sau întâmplare?

Dincă
Dincă

Expertul în conducere defensivă Titi Aur a vorbit, la Antena 3, despre maşina lui Gheorghe Dincă şi despre eventualele modificări pe care monstrul din Caracal le-ar fi adus autoturismului. 

"Maşinile au acel sistem manual de blocare a uşilor, pentru protecţia copiilor, care poate fi sub forma unui buton din plastic, relativ fragil, care are scopul să împiedice copilul să deschidă uşa. Se poate analiza dacă acel buton a fost utilizat de multe ori sau de puţine ori. Dacă portierele erau amândouă blocate, nici Dincă nu mai putea ieşi din maşină, aşa e logica. Din imaginile de acolo, putem deduce că atunci când s-a urcat prin stânga, ar trebui să se observe că a manevrat acel buton, pentru ca uşile să fie deblocate. După ce a coborât el, a trebuit să activeze iar butonul, ca să nu coboare fata din maşina. Toate aceste indicii ar putea demonstra cât de premeditat a făcut acest lucru şi cât de antrenat era. Se poate concluziona dacă făcea totul natural, uşor. 

Referitor la folia de pe geamuri. Chiar dacă e omologată, e doar o singură folie sau sunt mai multe straturi? Cu cât pui mai multe straturi, vizibilitatea este mai mică. Şi poţi să îi păcăleşti şi pe cei de la RAR, arătând omologarea pentru prima folie. Doar o expertiză poate decide asta, dacă e un singur strat sau mai multe şi se pot spune mai multe despre gradul de premeditare", a declarat Titi Aur. 

Modificările maşinii, uşor de făcut

"Dacă se analizează şi o maşină pe care a avut-o înainte, şi aia era la fel, tot cu multă folie, e posibil ca el să fi făcut asta cu mult înainte. Dacă s-a apucat în aprilie, când a sechestrat-o pe Luiza, nu văd să fi pus mai multe straturi de folie. Totul trebuie decis de procurori.

Dacă este premeditare, din 2017, de când a luat maşina, până acum, nu a făcut şi alte victime? Un alt indiciu important este faptul că portiera din dreapta nu se poate deschide din exterior, ci doar din interior. Trebuie o analiză tehnică, pentru a se vedea dacă era o defecţiune sau dacă era un lucru intenţionat. Toate aceste modificări sunt uşor de făcut, nu e nevoie să fii specialist! ", a mai comentat Titi Aur la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel