Mașină capcană explodată. Hotel luat cu asalt de manifetanți înarmați

Atentat-Sri-Lanka
Atentat-Sri-Lanka

O maşină capcană a explodat în faţa hotelului Elite din Somalia. La scurt timp după explozie, hotelul a fost luat cu asalt de manifestanţi înarmaţi. Hotelul era frecventat de politicieni, jurnalişti şi activişti ai societăţii civile.

În capitala Somaliei, o maşină capcană a explodat în faţa unui hotel, lăsând în urmă cel puţin cinci morţi, relatează Deutsche Welle.

Imediat după explozie, hotelul a fost luat cu asalt de bărbaţi înarmaţi. Un raport preliminar al exploziei din capitala Somaliei arată că ar fi fost luaţi şi ostatici.

Oamenii susţin că atacul poartă semnătura grupului de islamişti Al-Shabaab.

„A explodat o maşină în faţa hotelului Elite, pe plaja Lido. Acum se trage încontinuu în interiorul clădirii”, a declarat un poliţist care se afla în apropiere.

28 de persoane au fost rănite şi cel puţin cinci oameni au murit, printre care doi gardieni ai hotelului. Printre morţi se află şi un oficial al Ministerului de Informaţii. Se crede că mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici.

Se intervine la hotel

Mai multe trupe de intervenţie au fost trimise la faţa locului pentru a pune capăt atacului armat ce se desfăşoară în interiorul clădirii.

Martorii au declarat publicaţiilor de presă că explozia a fost crâncenă: „E haos acolo. Oamenii din clădirile apropiate fug mâncând pământul”.

Hotelul este deţinut de Abdullahi Mohamed Nur, un avocat şi om de afaceri din Somalia. Locul era frecventat de politicieni, jurnalişti şi activişti ai societăţii civile.

Nu se ştie, încă, cine este responsabil pentru explozie şi pentru atacul din interiorul hotelului.

Oamenii cred că este mâna manifestanţilor Al-Shabaab, având în vedere că patru dintre aceştia au fost omorâţi, săptămâna trecută, în închisoarea centrală din Mogadishu. Islamiştii radicali Al-Shabaab au reuşit să fure armele gardienilor din închisoare, iar în urma unei rafale de focuri de arme aceştia au fost ucişi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel