Masca, OBLIGATORIE în spații deschise. Cum și unde se aplică. Restricție de la 1 august

Masca va fi obligatorie de la 1 august şi în spaţii deschise, conform unei hotărâri care ajunge pe masa Guvernului. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile deschise din Bucureşti, de la 1 august. 

Astfel, CNSU propune "instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.", se arată într-un document al CNSU. 

Cine nu va fi obligat

"Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.", se mai arată în document. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel