Masacrul de la Bucea. Blinken: Campanie deliberată pentru a ucide, a tortura...

Foto: Facebook U.S. Department of State
Foto: Facebook U.S. Department of State

Anthony Blinken, şeful diplomaţiei americane, a transmis că masacrul de la Bucea, din Ucraina, este "o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola". 

"Ceea ce am văzut la Bucea nu este un act izolat al unei unităţi rătăcite. Aceasta este o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola, a comite atrocităţi", a declarat Blinken înainte de a lua avionul spre Bruxelles.

"Aceasta ne întăreşte determinarea şi determinarea ţărilor din întreaga lume de a asigura că într-un mod sau altul, într-o zi sau alta, cei care au comis aceste acte vor fi traşi la răspundere", a afirmat secretarul de stat american.

Antony Blinken a dat asigurări că SUA lucrează, la fel ca alte ţări, "pentru a aduna probe în susţinerea eforturilor procuroarei generale a Ucrainei şi celor ale comisiei de anchetă a Consiliului Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite".

Blinken a reafirmat "puternica determinare" a Washingtonului de a susţine Ucraina în "lupta ei curajoasă pentru respingerea agresiunii ruse".

Difuzarea în mass-media internaţionale a unor fotografii făcute la Bucea în care se pot vedea cadavre zăcând pe stradă, unele cu mâinile legate la spate sau parţial arse, precum şi gropi comune, a provocat un val de condamnare la nivel internaţional.

Autorităţile ucrainene îi acuză pe soldaţii ruşi că au masacrat civili, ceea ce Moscova neagă, acuzând autorităţile ucrainene că au pus totul în scenă.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că doreşte un "proces pentru crime de război", după descoperirea cadavrelor la Bucea, scrie Agerpres.

Cameră de tortură într-un spital de copii din Bucea. Chirieac: Aşa ceva este inimaginabil şi de netolerat! 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat atrocitățile comise de armata rusă în Bucea, unde s-a descoperit o cameră de tortură chiar în interiorul unui spital pentru copii.

"Aşa ceva este inimaginabil şi este de netolerat!"

"Așa ceva depășește imaginația, ne ducem în cea mai neagră perioadă a acestui continent. Ar trebui făcută imediat o anchetă internațională acolo, imediat. Vladimir Putin trebuie considerat pe același picior cu Adolf Hitler. Aşa ceva este inimaginabil şi este de netolerat! Indiferent care sunt consecinţele economice, mă refer la zonele de energie, de gaz, lucrul acesta nu trebuie tolerat, sub niciun fel de formă. Trebuie să îi găsească pe vinovaţi, să îi ducă în faţa justiţiei pentru a-şi primi binemeritata pedeapsă. Din toate punctele de vedere, orice întâlnire la acest moment, la nivel înalt, cu oficiali de la Kremlin este o insultă împotriva umanităţii", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel