EXCLUSIV  MASACRU urși, ordin ministru. Grațiela Gavrilescu, la DNA. PLÂNGERE penală

Ministrul Grațiela Gavrilescu a fost dată pe mâna Direcției Naționale Anticorupție după ce a semnat, vineri, ordinul care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, motivând că în ultima perioadă urşii au devenit un pericol real pentru populaţie.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) formulează plângere penală privind condițiile de emitere ale Ordinului de Ministru pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urși și lupi în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante de către ministrul Grațiela Gavrilescu.

"Considerând că prin modul vădit ilegal în care a fost emis acest Ordin au fost încălcate în mod esențial dispozițiile internaționale și naționale ce reglementează protecția speciilor de urs și lup, fiind astfel în prezența unui abuz în serviciu și instigare publică la săvârșirea de infracțiuni (art. 368 alin. 2, C. Pen.) respectiv instigarea la săvârșirea infracțiunii prevăzută și sancționată la art. 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată (uciderea, fără drept, a unui animal)", se arată în plângerea penală către DNA. 

Marius Marinescu, președintele fondator FPAM, a spus în exclusivitate pentru DC News:

"Săptămâna viitoare, când va apărea acest ordin în Monitorul Oficial, vom ataca și în contencios administrativ. De asemenea, vom cere Ordonanță Președințială de sistare a ordinului până se judecă pe fond".

Amintim că pe data de 25 august, Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu declara că nu va renunța la semnarea ordinului de ministru privind cota de intervenție pentru carnivorele mari "indiferent de câte mitiguri or să mai fie".

[citeste si]

"Mi-am asumat să emitem un ordin de ministru prin care să dăm cote de intervenție pentru urși (...) și lupi, astfel încât populația să nu mai fie pus în pericol. Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urșii... da, protejăm urșii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viața cetățeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenție pentru punerea în siguranță a vieții cetățeanului, așa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în fața ministerului sau unde, eu nu voi renunța la semnarea acestui ordin de ministru", spunea ministrul Mediului în urmă cu o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel