Urmărește emisiunea live


Masacru comis de Statul Islamic în Siria. Peste 100 de persoane au murit

Peste 100 de persoane au murit, luni, în două localități de coastă din vestul Siriei, bastioane ale regimului, în urma exploziei a șapte mașini capcană, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), conform aceleiași agenții de presă, scrie Agerpres.

"Cel puțin 48 de persoane au fost ucise la Tartous și 53 la Jableh, aparent toți civili, iar un număr mare de alte persoane au fost rănite în urma exploziei simultane a șapte mașini capcană, dintre care cinci aveau la bord atentatori sinucigași", a indicat inițial OSDO, o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o rețea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

"Acestea sunt cele mai devastatoare atentate în cele două localități de la începutul războiului în urmă cu cinci ani", a afirmat directorul OSDO.

Cele două orașe, în majoritate alawite, comunitate minoritară din care face parte și președintele sirian Bashar al-Assad, au fost relativ ferite de conflictul soldat cu cel puțin 270.000 de morți până acum.

o sursă a Ministerului de Interne de la Damasc, că cel puțin 20 de persoane au pierit în mai multe atentate cu mașină capcană luni în orașul de coastă Tartous. Alte atentate au avut loc în orașul vecin Jableh, în apropiere de Latakia (340 km de Damasc).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel